Захист інтересів нацвиробника

9 Лютого, 20240

8 лютого 2024 року об 11:00 годині в Клубі Кабінету Міністрів України відбулася зустріч заступника Міністра економіки України Надії Бігун з представниками НАК «Нафтогаз України» та вітчизняними постачальниками продукції у форматі відкритої дискусії.

Метою зустрічі стала підтримка та максимальне залучення українських виробників до забезпечення потреб держпідприємств товарами вітчизняного виробництва.

«Маємо на меті максимально забезпечити внутрішній попит продукцією власного виробництва. Це потрібно і для економіки, і для безпеки країни. Якщо в України буде спроможність за власні кошти забезпечити потреби оборони, ми будемо спокійніші за наше «завтра». Наше завдання – зробити так, щоб у бюджеті були для цього гроші. Отже, потрібно максимально розвивати виробництво продукції з доданою вартістю. І перше, що ми можемо зробити, – подивитися, що ми купуємо за кошти державного бюджету та де можна забезпечити потреби за рахунок власного виробництва. Держзакупівлі мають відбуватися з урахуванням національних інтересів», – сказала на початку зустрічі Надія Бігун.

Учасники зустрічі обговорили актуальні для виробників питання у сфері публічних закупівель, зокрема щодо стимулювання держпідприємств у закупівлях товарів вітчизняного виробництва шляхом внесення до базових показників KPI керівників держпідприємств, показники закупівель товарів саме вітчизняного виробництва.

Розглянули й інші не менш важливі питання, а саме: вплив курсових коливань на вартість продукції, відповідальність та обов’язки кожної із сторін під час виконання контрактів, бронювання працівників і т.д.

«Низка порушених питань вже опрацьовуються Міністерством економіки, результати будуть відображені у відповідних рішеннях. Зокрема, в новій редакції закону про закупівлі, яку готує Міністерство. Інші ж пропозиції взяті до уваги та будуть опрацьовані із залученням стейкхолдерів» – зазначила Надія Бігун.


Залишити відповідь

Ваш імейл не буде опублікований. Обов'язкові поля позначені *